Onderwijs

“Een kind neemt een rugzak en een schatkist mee uit het verleden (een ruwe diamant).

Laten we samen kijken wat voor moois wij ervan kunnen maken”. 

LOUI-C begeleidt en traint leerkrachten om het beste uit zichzelf te halen en hun professionaliteit nog meer te optimaliseren. Het resultaat is dat zij met meer plezier hun vak uitoefenen, met “ruwe diamanten” beter om kunnen gaan en de kwaliteit van hun professionaliteit gewaarborgd blijft. De werkdruk wordt beheersbaar en het ziekteverzuim wordt voorkomen.

Zoals bekend is wordt vanaf 1 augustus 2014 het passend onderwijs ingevoerd. Dit betekent dat leerkrachten vanaf 1 augustus meer “ruwe diamanten”in hun klas kunnen krijgen.  De werkdruk die nu al als groot ervaren wordt zou nog groter kunnen worden en de leerkracht zou zich handelingsonbekwaam kunnen voelen daardoor kan het ziekteverzuim stijgen.

Dit kan voorkomen worden door ondersteuning van LOUI-C. Ik heb jarenlang met “ruwe diamanten” en hun ouders gewerkt. Met behulp van mijn ondersteuning verbeterde de samenwerking  tussen de “ruwe diamanten” en hun ouders en daardoor het dagelijks geluk in hun woon- en leefklimaat. Door de adequate afstemming van de ouders werd tevens de groei en ontwikkeling van het ruwe diamantje verder mogelijk.

De kunst blijft op elke school om deze “ruwe diamanten” te laten schitteren tussen alle andere sterren van kinderen. Dit begint onder meer bij een goed leer- en leefklimaat in de klas,  onder begeleiding van een professionele leerkracht.

De vraag blijft daarom overeind staan: Hoe gaat een school professioneel om met zijn “leerkrachten en ruwe diamanten”? Deze vraag naast diverse andere onderwerpen behandel ik momenteel op scholen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>